Kouluttajaesittelyt

* Heidi Annala

Positiivisesti palkkaamalla eläimille pystyy opettamaan käytökset nopeasti ja tarkasti. Pomeranian Bhavata alias Pöhkis on näyttänyt minulle kuinka hauskaa agility ja eläintenkouluttaminen voi olla. Agilityn kuuluisi olla harrastus, jonka parissa viihtyy hymyssä suin. Agilityn harrastuksen olen aloittanut joskus vuonna 1998 ja harrastuksen nopeatempoisuus ja käytösten tarkka kouluttaminen vei minut mukanaan samantien.

Opiskelen Pohjois-Savon Opistossa eläintenkouluttajalinjalla vuosikurssilla 2015-2016. Opintoja on takana lisäksi eläintenkouluttajan monimuoto-opiskelulinja vuodelta 2014. Opettajana molemmilla vuosikursseilla on toiminut eläintenkouluttaja ja agilityvalmentaja Harri Katainen. Naksutinkoulutus ja targettyöskentely ovat avanneet minulle uuden maailman eläintenkoulutuksessa ja käytänkin nitä hyvin mielelläni myös agilityssa erilaisten käytösten kouluttamisessa koiralle.

* Moona Halvari

Olen -93 paljasjalkainen Oululainen ja kouluttanut agilityä kassilla vuodesta 2010. Samana vuonna olen myös aloittanut kilpailemisen. Kouluttajana vaadin ohjaajilta johdonmukaista mutta rohkeaa ohjausta. Alkeissa keksitytään itsenäiseen esteosaamiseen.
Koirani:
medi3 Parsonrussellinterrieri Jaffa 2007 (FI EE NO LT MVA, C.I.B, FI AVA Tallitontun Yvo) SM19 2015
mini3 Parsonrussellinterrieri Niilo 2009 (FI SE DK AVA, FI SE AVA-H, POHJ AVA Mercedes) SM8 2018, Piirinmestari 2018
pikkumaxi3 Mudi Mato 2013 (Köves-bérci Betyár Hurrikán)

* Heidi Hautajärvi

Olen Heidi Hautajärvi, kahden vilkkaan shelttineidin emäntä. Harrastan koirieni kanssa enimmäkseen agilityä, rallytokoa sekä nätoilua, mutta myös omaksi huviksi jonkin verran doboilua. Nuoremman koirani kanssa starttasimme agilityn kisauramme kesällä 2015, itse agilityn harrastamisen taas aloitin vanhemman koirani kanssa jo 5 vuotta aiemmin. Olen nyt kouluttanut agilityä ohjaajaparini Iinan kanssa vuoden, vedämme yhdessä tällä hetkellä kahta nuorisoryhmää. Ryhmäläisiltäni vaadin niinkin ankaria asioita kuin avointa mieltä ja yhdessätekemisen iloa parhaan ystävänsä eli koiran kanssa!

* Elina Holappa

Agilitya olen harrastanut noin 3 vuotta. Olen aloittanut kouluttamisen KAS:lla kesällä 2016. Tällä hetkellä kilpailen medi kolmosissa villakoirani kanssa.

* Anne Härkönen

Olen Anne, agilityyn hurahdin vuonna 2009 kun meni katsomaan kaverin koiran treenejä ja sillä tiellä ollaan. Kotona asustelee 4 koiraa, 9v welsh corgi cardigan joka on jo eläkkeellä, 3 kääpiösnautseria 8, 6 ja 3 vuotiaat räyhäreetat. Kisaamisen aloitin vuonna 2010 ja välillä ollaan päästy jopa podiumille saakka koirieni kanssa, parhaimpia saavutuksia +50 SM hopea mini luokassa. Tällä hetkellä kisaan mini 2 ja mini 3 luokassa. Kouluttamisen aloitin vuonna 2011. Agilityssä tavoitteni on nauttia koiran kanssa yhdessä tekemisestä ja pitää hauskaa niin reenatessa kuin kisoissakin, mutrussa suin ei saa muuta aikaan kuin pahan mielen itselle ja kamuille. Tuloksilla ei niin ole väliä, vaikka kivahan se on onnistua ja jopa pärjätäkkin joskus. Kouluttajana olen vaativa ja periksiantamaton kuin myös isoääninen.

* Paula Soronen

Varsinaisesti koiraharrastukseni alkoi 1998, kun meille muutti ongelmakoirataustainen BH Agi1 Nuusku-belgi. Nuuskun luonneongelmat rajoittivat harrastamista, mutta pystyimme lopulta jopa kisaamaan agilityssa. Nuuskun saapumisen jälkeen kävin agilityn koulutusohjaajakurssin ja aloin kouluttaa KAS:lla agilityryhmiä.

Lajini vaihtui tokoon TK1 TK2 FI NO MVA Hippa-göötin ja FI TVA BH Poppanen-belgin myötä. Olen käynyt TOKO-koulutusohjaajakurssin ja minulla on liikkeenohjaajan sekä koetoimitsijan “kortit”.

Nykyiset belgini ovat Pääsky ja Peippo. FI TVA BH HK2 Pääskyn (synt. 2012) kanssa harrastamme kisatavoitteellisesti tokoa, rally-tokoa ja pk-hakua. Peipon (synt. 2019) kanssa on aloitettu tokoilut ja jäljestys.

Minusta on mukava kouluttaa motivoituneita koirakoita. Motivoituneisuus ei tarkoita sitä, että koirakolla pitäisi olla kisatavoitteita. Tärkeintä on, että innostusta ja sitoutuneisuutta löytyy.